Muistathan aina kynsiä lakatessasi, että värilakan lisäksi tarvitset myös sekä alus- että päällyslakan.

Aluslakkoja (Base Coat) löytyy lähes jokaiselta kynsilakkamerkiltä, eli varmasti löytyy jokaisen kynnelle ja budjetille sopiva vaihtoehto. Aluslakka suojaa kynttä värjäytymiseltä, tasoittaa kynnen pintaa, kiinnittää värilakan tehokkaammin ja parantaa pysyvyyttä.

Itse käytän usein aluslakkana OPI:n Nail Envy kynnenkovettajia Sensitive & Peeling ja Soft & Thin

 

Päällyslakkoja (Top Coat) löytyy myös lähes joka merkiltä. Päällyslakka tekee kovan pinnan, lisää usein kiiltoa sekä suojaa ja pidentää lakkauksen kestoa. Päällyslakoista löytyy myös pikakuivattavia versioita. Itseltä löytyy tällä hetkellä ainoastaan Poshe Super-Fast Drying TopCoat joka minulla toimii erinomaisesti.

 

Seuraavana kokeiluun on tulossa Seche Vite Dry Fast Top Coat. Tätä päällyslakkaa ovat monet ulkomaiset bloggarit ylistäneet ja pakkohan se on itsekin testata. Kehuja on myös kerännyt Lippmann Addicted to Speed ja sen taidan metsästää kokoelmiini seuraavaksi.

Tilaan suuren osan lakoistani ulkomaisista nettikaupoista. Teenkin niistä ja lakkojen ostamisesta ihan oman postauksen lähitulevaisuudessa. Seuraavassa postauksessa kuitenkin päästään jo itse asiaan ja esittelen upean sävyn suosikki lakkamerkiltäni OPI:lta.