Tänään ajattelin kertoa teille minulle täydellisestä antiperspirantista ja sen löytämisen vaikeudesta. Nuorempana ei sopivien deodoranttien ja antiperspiranttien löytämisessä ollut mitään ongelmaa ja sain valita käyttämäni tuotteet lähinnä tuoksun perusteella. Ensimmäisen raskauden jälkeen hormonitoimintani taisi kuitenkin muuttua pysyvästi ja yhtäkkiä pahalta tuoksahtavat kainalot olivatkin päivittäinen ongelma.

 

Tuotteet eivät joko pitäneet hien hajua poissa tai sitten ne ärsyttivät kainaloideni ihoa aiheuttaen pahasti kutisevaa ihottumaa. Ensimmäisen lapseni syntymän jälkeen havaitsin, että käyttämäni deodorantit eivät enää toimineet. Silloin kokeilin Mitchumin Roll-On antiperspiranttia ja se olikin minulle hyvä tuote melko pitkän aikaa. Lopulta kuitenkin herkistyin jollekin sen aineosalle ja kainaloihin alkoi ilmestyä todella pahasti kutiavaa ihottumaa. Vaihdoin eri deodoranttiin ja ongelma poistui. Jonkin ajan kuluttua kokeilin Mitchumia uudelleen ja sama toistui. Tästä alkoikin pitkä tie oikean deodorantin/antiperspirantin löytymiseksi.

Kokeilin useita voimakkaampia tuotteita kuten Triple Dryta. Se ei yllättäen ärsyttänyt kainaloideni ihoa, mutta se ei myöskään toiminut. Annoin sille kyllä tarpeeksi aikaa toimia, mutta se ei kuitenkaan ollut oikea tuote minulle. Hikoilu ja paha tuoksu olivat edelleen ongelma. Hikoilun määrä ei kuitenkaan ollut koskaan se suurin ongelma vaan itse hien haju. Senkään takia Triple Dryn kaltainen tuote ei olisi välttämättä ollut edes tarpeen.

Kokeilin myös useita hellävaraisempia tuotteita, myös luonnonkosmetiikan puolelta. Markettidödötkin tulivat tutuksi. Osa tuotteista toimikin noin pari viikkoa ja sen jälkeen alkoi yleensä alamäki. Joko kainalot alkoivat kutisemaan tai deodorantti ei enää pitänyt ja kainalot alkoivat taas tuoksahtaa. En enää edes muista kuinka montaa tuotetta kokeilin tuona aikana.

 

Secret Scent Expressions Coconut Splash

 

Sitten luin Nude blogista Secretin pH Balancedista ja innostuin tilaamaan sitä kokeiltavaksi. Se toimi kuin toimikin! Olin niin onnellinen, kun vihdoin löysin tuotteen joka piti pahan hajun poissa, ei ärsyttänyt kainaloiden ihoa eikä tuoksunut niin voimakkaalta, että olisi sekoittunut hajuveteni tuoksuun. Käytin tätä jonkin aikaa kunnes kyllästyin Spring Breeze tuoksuun. Seuraavaksi kokeilin hajutonta Secret Outlastia. Sekin toimi erinomaisesti, mutta edessä oli uusi ongelma.

Näitähän ei siis myydä Suomessa ja itse tilasin omani eBaysta. Yhtäkkiä en enää löytänytkään luotettavaa myyjää joka olisi Outlastia toimittanut Suomeen kohtuullisilla postikuluilla. Löysin kuitenkin eri Outlast version jonka nimen olen jo unohtanut. Sen muistan, että pakkauksessa luki Olay. Yllättäen tämä ei kuitenkaan toiminut minulla ja haisukainalot palasivat. Lähdin siis takaisin eBayn ihmemaahan etsimään uutta ehdokasta.

Seuraavaksi löysin Scent Expressions Coconut Splashin. Tässäkö vastaus unelmiini täydellisestä tuotteesta? Rakastan kookoksen tuoksua! Toiveikkaana tilasin yhden stickin kokeiluun ja se toimi. Ihanaa! Löysin myös myyjän jolta tilasin edullisilla postikuluilla lisää varastoon.

Olen nyt käyttänyt tätä muutaman kuukauden ajan ja kaikki hyvin edelleen. Ei ihoärsytystä eikä pahaa tuoksua. Kookoksen tuoksu tässä on hyvin mieto eikä jää leijailemaan ympärilleni. Tässä sitä sitten ollaan. Pitkän, pitkän kokeilujakson jälkeen olen löytänyt tuotteen joka toimii minulla ongelmitta.

Oletko sinä kokeillut Secret antiperspirantteja? Toimivatko ne sinulla yhtä loistavasti?