Minua on jo jonkin aikaa ärsyttänyt ns. makeup shaming ja meikkauksen/kosmetiikan vähättely harrastuksena. Ilkeät, negatiiviset kommentit meikkaukseen liittyvissä artikkeleissa mm. lehtien FB-sivuilla alkavat myös kyllästyttämään. Koitappa joskus huviksesi lukea ihmisten mielipiteitä vaikka ”Ennen ja jälkeen meikkikuvia” tyylisten juttujen kommenttibokseissa. Sieltä saat lukea miten kuvissa olevat ihmiset ovat paljon kauniimpia ilman meikkiä. Miten heillä on varmasti todella huono itsetunto. Miten surkeaa heidän elämänsä onkaan, kun pitää meikillä peittää ne kasvot eikä voi olla oma itsensä. Siellä ihmetellään myös sitä eivätkö nämä naiset tiedä, että miehet pitävät enemmän meikkaamattomista ja luonnollisista naisista.

Siis mitä ihmettä? Mistä lähtien on ollut ok haukkua täysin tuntemattomia ihmisiä ja jättää ilkeitä kommenteja? Puhutaan meikkaavien huonosta itsetunnosta, mutta silti itse jätetään kommentteja joiden ainoa tarkoitus on kohottaa sitä omaa, ilmeisen huonoa itsetuntoa haukkumalla toisia. Kuinka surkeaa tälläisten tyyppien elämä mahtaa oikeasti olla? Miksi sitä pitää tarkoituksella lukea juttuja ja katsoa kuvia jotka eivät itseä kiinnosta ainoastaan siksi, että saisi päteä ja loukata jutussa esiintyviä ihmisiä? Nämä kommentit on yleensä kirjoittanut aikuinen ihminen, joten nuorta ikää ja siihen liittyvää ymmärryksen puutetta ei voi mokomasta perseilystä syyttää.

 

 

Jokaisen pitäisi saada käyttää niin paljon meikkiä kuin haluaa tai olla käyttämättä ilman ilkeileviä kommentteja.

Meikata voi ihan vaan siksi, että se on hauskaa! Meikkaus ei tarkoita huonoa itsetuntoa. Sitä ei tehdä miehiä varten. Eikä meikin käyttö tarkoita ettet kehtaa mennä ulos ovesta ilman meikkiä. Meikata voi ihan vain siitäkin syystä, että TYKKÄÄ MEIKATA!

Miehet eivät siis tykkää meikkaavista naisista. On tehty ihan tutkimuksiakin siitä miten miehet pitävät naisista jotka meikkaavat vähemmän. Hmmm… Kuinka monta miestä tässä maailmassa on? Ehkä niitä miehiäkin löytyy vähän joka lajia, jopa niitä jotka itse meikkaavat. Jos olet nainen joka värjää hiuksiaan kerran vuodessa ja käyttää meikkiä tuskin koskaan on täysin mahdollista, että olet löytänyt rinnallesi miehen joka tykkää luonnollisemmasta lookista.

Tuo meikkauskysymys on kuitenkin hiukan hankala. Kovin moni mies varmasti antaa vaimolleen/tyttöystävälleen juuri sen vastauksen jonka he haluavat kuulla. Vähän sama asia, kun kysyt puolisoltasi näyttääkö takapuolesi isolta näissä housuissa. Onko mahdollista, että mies antaa sinulle sen vastauksen jonka tietää sinua miellyttävän? En siis väitä, että kaikki miehet tykkäävät meikistä naisten kasvoilla, varmasti näin ei ole. Väitän ainoastaan, että löytyy myös miehiä joita meikkaus ei haittaa ja he jopa pitävät siitä miltä meikattu nainen näyttää. On siis täysin älytöntä mennä kommentoimaan jokaiseen löytämäänsä meikkikuvaan miten miehetkään eivät pidä maalatuista naisista.

Monille meistä meikkaus on itsensä ilmaisua ja joillekin taidetta. Minulle se on myös tapa rentoutua ja viettää sitä omaa aikaa. Kolmen pienen lapsen äitinä minulla ei sitä omaa aikaa ole liikaa, joten joka päivä ei tule edes meikattua. Kuitenkin silloin, kun ehdin meikkipöytäni ääreen istumaan nautin siitä suuresti. Meikkaaminen on se minun juttuni. Tykkään kokeilla ja testata uusia tuotteita. Vietän myös aikaa netissä keskustellen muiden kosmetiikkaharrastajien kanssa. Tätä kautta olenkin löytänyt ihania ihmisiä joita on tullut tavattua myös ihan oikeassa elämässä.

Meitä kosmetiikkaan ja meikkaukseen sekä kynsiin hurahtaneita on muuten aika suuri määrä. Iso, ihana yhteisö joka koostuu oikeista, tavallisista ihmisistä eikä epävarmoista naamion taakse piiloutuvista friikeistä.

Minulle meikkaus on harrastus ja hauska harrastus onkin! Tästä päästäänkin toiseen minua ihmetyttävään aiheeseen eli miksi kosmetiikka ja meikkaus ei monen mielestä ole hyväksyttävä harrastus?

Miksi saan kummastelevia katseita, kun mainitsen harrastuksekseni meikkauksen, kynnet ja kauneusbloggaamisen? Miksi pitäisi oikeastaan hävetä sitä, että minulla on satoja pulloja kynsilakkaa, huomattava meikkikokoelma ja pieni huone omistettuna harrastukselleni? En minäkään katso kummastellen ihmistä joka sanoo juuri upottaneensa satoja euroja urheiluvälineisiin tai sitä toista joka harrastaa kutomista ja käsitöitä.

Oivana esimerkkinä kaikesta tästä toimii Kauneus & Terveys lehden juttu Elisan meikkiharrastuksesta. Raflaavan otsikon myötä tulivat myös ilkeät kommentit. Lehden FB sivuilla Elisalta tivattiin kuinka paljon rahaa hän tienaa kuukaudessa, kuinka paljon hän maksaa vuokraa ja kuinka paljon pappa betalar. Aikuisen naisen toimesta Elisaa kutsuttiin myös kermaperseeksi.

Usein meikkien ostamisesta puhuttaessa kuulee myös mainittavan miten ne meikit pilaantuvat ja ovat siten rahantuhlausta. No tokihan meikeissä on säilymisajat, mutta esimerkiksi puuterimaiset tuotteet ja kynsilakat säilyvät oikein käsiteltyinä käyttökelpoisina vuosia. Eiväthän ne 200 euron lenkkaritkaan kestä sinulla loppuelämää ja se itse kudottu villapaitakin tulee joskus tiensä päähän. Miksi siis on niin tuomittavaa ostaa meikkejä? Miksi meikkaustaitojen hiominen ja eri tekniikoiden opettelu ei ole sopiva harrastus, mutta vastaavasti taulujen maalaamisessa tai piirtämisessä ei ole mitään vikaa?

Bloggaaminenhan se vasta hullun hommaa onkin. Mitä hyötyä on maalailla naamaansa ja kirjoitella siitä nettiin?

Itse tykkään googlettaa eri tuotteiden arvosteluja ja swatchkuvia ennen ostopäätöksen tekemistä. Blogeista ja YouTube videoista löytyy tolkuton määrä tietoa jokaisen käytettäväksi ja ihan ilmaiseksi. Tuotearvosteluiden perusteella minimoin riskin tuhlata rahani minulle sopimattomaan tuotteeseen. Meikkivideoista löytyy todella hyviä vinkkejä arkimeikistä juhlalookkiin. Vaikka et yleensä käytä meikkiä voit kuitenkin blogeista löytää hyvät vinkit vaikka pikkujoulutyylisi toteuttamiseen. Miksi siis naureskella ihmisille jotka kuluttavat aikaa, vaivaa ja rahaakin helpottaakseen muiden kaunistautumista?

Bloggaajista monet ovat myös ammattilaisia. He voivat olla meikkaajia, kosmetiikkamyyjiä, kampaajia ja kosmetologeja. He eivät välttämättä ole mikään edellämainituista, mutta se ei silti tarkoita etteivät he tiedä mistä puhuvat. Vuosien kokemus kosmetiikan harrastamisesta tuo tietoa ja taitoa, jota ei asiaan perehtymättömällä ihmisellä ole.

Itse en kyllä kieltäydy ilmaisista neuvoista ja opastuksista.

Harrastajana ja bloggaajana minua harmittaisi suunnattomasti ja meikkikuvat, blogipostaukset ja videot vähenisivät näiden kiusaajien vuoksi. Kyllä, sanoin kiusaajien. Niitähän ne juuri ovat, kiusaajia. Ei se rajoitu ainoastaan oikeaan elämään tai kouluikään. Kiusaamista esiintyy netissä joka päivä.

 

Tiedän, että lukijoilleni yllä mainitut asiat ovat selviä, mutta toivon tämän kirjoituksen tavoittavan myös niitä jotka eivät osaa nähdä meikkausta ja kosmetiikkaa harrastuksena. Ehkäpä myös joku teistä ilkeitä kommentteja kirjoittavista lukee tämän ja suuntaa tarmonsa tulevaisuudessa mieluummin siihen itseä ilahduttavaan asiaan. Tosin tämän jälkimmäisen suhteen odotukseni eivät ole kovin korkealla ;)

Jos et itse tykkää meikata ja et koskaan osta meikkejä niin sekin on täysin ok. Se ei ole sinun juttusi eikä sen tarvitsekkaan olla. Pyydän ainoastaan pitämään mielen avoimena ja positiivisena sekä olemaan ystävällinen meitäkin kohtaan siitä huolimatta, että pidät harrastustamme täysin tyhjänpäiväisenä.

 

Olen luonut myös FB tapahtuman tämän teeman ympärille. Liity ihmeessä mukaan jos koet asian jollain tavalla sinuakin koskettavan http://www.facebook.com/events/947644528625788/ . Tapahtuman seinällä voit jakaa myös omia mietteitäsi asiasta sekä linkkejä makeup shamingiin liittyviin juttuihin. Sanotaan yhdessä EI! näille negatiivisille ja ikäville ihmisille, jotka kokevat tarpeelliseksi haukkua muita. Siis liity joukkoon ja käytä #NoMoreMakeupShaming tagia meikkikuvissasi ja muissa asiaan liittyvissä somepostauksissasi.

Ja ennen kaikkea, ole rohkeasti oma itsesi! ♥