Joku ystävällinen sielu oli tarpeeksi huomaavainen ilmoittaakseen minulle, että kuvaani käytetään eBayssa ja hän halusi varmistaa, että myyjällä on tähän lupa. No ei tietenkään ollut. Tyypillä näyttää olevan siellä muidenkin lakkakuvia ja tuskinpa lupaa on niihinkään. Tämä myyjä on ollut liian laiska poistamaan edes blogini osoitetta kuvan yläreunasta. Otin jo yhteyttä sekä myyjään ja eBayhin pyytäen poistamaan kuvan välittömästi. Katsotaan kuinka käy.

Teidänkin kannattaa aina ottaa yhteyttä kuvaajaan jos huomaatte tutun näköisen kuvan muualla kuin esim. kuvaajan omassa blogissa. Kuvia varastellaan aika röyhkeästi omiin tarkoituksiin.

**edit** Kuvaaja näyttää nyt poistaneen varastamansa kuvan sivuiltaaan ja korvanneen sen pullokuvalla. Kyseessä oli siis China Glaze Code Orange kuva. Tällä kertaa kyseessä oli vaan harrastelijan kynsistään ottama kuva, mutta tätä tapahtuu varmasti myös ammattilaisille joille valokuvaus on elinkeino. Joka tapauksessa kuvan luvaton käyttö on aina paha juttu ja siihen kannattaa puuttua tuntui se miten vähäpätöiseltä tahansa.

Linkki kauppiaan sivulle