Eilen lupasin tälle päivällä postauksen siitä miten geelasin kynteni eli tässä sitä ollaan. Kyllästyin siis liuskottuviin ja katkeileviin kynsiini ja päätin laittaa itselleni geelit. Käytän geelikynsien tekoon Cesars Secrets tuotteita ja olen myös käynyt sekä heidän geeli että akryylikurssinsa. Cesars Secrets tuotteita voit ostaa CesarShopista ja samalta sivustolta löydät myös tietoa kynsikursseista ym. Laitan tähän postaukseen linkit tuotteisiin joita käytän. Niitä seuraamalla saat lisätietoa mm. hinnasta.

Olen itse ostanut käyttämäni tuotteet, en saanut ilmaiseksi eli en kehu näitä vain siksi, että olisin saanut ne vaan siksi, että Cesars Secrets on oikeasti laadukas sarja. Tuotteet ovat edullisia verrattuna moneen muuhun merkkiin ja saatavuus on hyvä. Itse olen näitä käyttänyt jo vuosia eikä ole aikomusta vaihtaa muuhun merkkiin.

Vielä sellainen disclaimer, että en yritä opettaa miten tehdä kynsiä itse vaan näytän miten minä sen teen. Minä suosittelen kaikille kotona kynsiä, vaikka vaan itselleen tekeville, lämpimästi kurssin käymistä. Siellä oppii kuitenkin ammattilaisen opissa sen turvallisen tekniikan ja parhaan tavan tehdä niitä kynsiä. Ja sitten asiaan…

 

 

Kynnet on valmisteltu geelausta varten. Kynsinauhat on työnnetty HUOLELLISESTI taakse ja kynnet on karhennettu Cesars Secrets Blend & Shape 240 viilalla. Kynsinauhojen työntelyyn käytän apuna metallista cuticle pusheria (linkki Konadin pusheriin, minulla on itselläni Cesarin versio) sekä Cesarin desinfiointigeeliä. Kynsinauhojen työntely on erittäin tärkeä vaihe ja se pitää tehdä erittäin huolellisesti. Muuten voit olla varma, että kyntesi ilmaantuvat hyvin nopeasti. Karhennuksen ei ole tarkoitus ohentaa kynttä vaan ainoastaan viilata pinta kevyesti. Kuten kuvassa näkyy pikkusormen kynnen pää on mennyt todella ohueksi. Tämä johtuu pahasti liuskottuneesta ja revenneestä kynnen pinnasta.

 

Seuraavaksi pyyhin kynnet Cesars Secrets Cleanserilla ja laitan paikoilleen muotit. On tärkeää, että karhennettujen kynsien pintaan ei enää kosketa sillä se heikentää geelikynsien pysyvyyttä. Itse aloitan muottien laiton pikkusormesta ja laitan viimeiseksi peukalon. Viimeisen muotin otan valmiiksi irti arkista ennen etusormen muotin laittoa.

 

 

Muotit ovat nyt paikoillaan. Kynnet kannattaa vielä tässä vaiheessa pyyhiä Cleanserilla jos on sellainen olo, että niihin saattoi koskea muotteja laitettaessa. Tämän jälkeen laitan kynsille Cesars Secrets Primer 1 ja Primer 2 aineet.

 

 

Tällä kertaa laitoin ensin ohuen kerroksen geeliä kynsien kärkiin, jotta sain niihin lisää pituutta. Tähän käytin Builder geeliä. Tämä on ohutta ja valuvaista, joten tein yhden kynnen kerrallaan ja kohmetin niitä lampun alla aina hetken verran. Lopuksi laitoin kaikki sormet uuniin vielä kahdeksi minuutiksi ja poistin muotit varovasti. Yleensä laitan heti ohuen kerroksen myös kynsipedille, mutta tällä kertaa päätin kokeilla tälläistä systeemiä.

 

 

Tässä kuvassa geeli on jo koko kynsipedillä. Levitin kerralla sopivan määrän Builder geeliä, kohmetin taas yksi kynsi kerrallaan ja lopuksi kaikki vielä uuniin taas 2 minuutiksi. Kovettumisen jälkeen pyyhin tahmeuden pois kynnen pinnasta käyttämällä Cleanseria. Kynnen päät ovat mitä sattuu, mutta pinta on jo melko sileä.

 

 

Kynnet on nyt viilattu muotoon käyttämällä Cesars Secrets viiloja: Kanu Blue 180, Kanu Verde 180/180 ja Kanu Finisher Blue 300/300. Tämän jälkeen pyyhin pölyt kynneltä huolellisesti käyttämättä enää Cleanseria ja levitän ohuen kerroksen Sealing geeliä joka kuivuu samat 2 minuuttia.

 

Lopuksi pyyhin tahmaisen pinnan Cleanserilla ja kynnet ovat valmiit. Pyöräytin kynsien alustat sähköviilalla saadakseni niihin hiukan mattaisuutta. En jaksanut alkaa laittamaan ranskiskärkiä koska kynteni ovat aina lakatut ja jätin siis kärjet kirkkaiksi.

 

 

Yritin pitää geelikerroksen ohuena ja kynnen mallin luonnollisena.

 

Lopuksi vielä ultimate testi eli holokynsilakka joka paljastaa aivan kaiken. Ei näy kuoppia eikä nystyröitä :D Lakkana Color Clubin Cherubic josta oma postauksensa huomenna.

 

Tässä siis pikainen tutorial siitä miten geelasin kynteni ja sain niihin lisää pituutta käyttämällä muotteja. Jos sinulla on jotain kysyttävää jätä ihmeessä kommenttia ja vastaan mielelläni jos vain suinkin osaan :)