Tänään vuorossa kosmetiikkabloggaajien upean joulukalenterin luukku 14. Eikös olekin ollut ihania luukkuja joka päivä?

Tämän päivän luukku aukeaa ainoastaan täällä minun blogissani. Eilisen luukut löydät Kissis ja Wasting Lifestyle blogeista. Jos et ole vielä käynyt katsomassa eilisen luukkuja, niin se kannattaa tehdä ensitilassa. Molemmista blogeista löydät aivan mahtavat arvonnat!! Huomenna tuplaluukku aukeaa Life and Other Disasters ja Beauty Highlights blogeissa.

Olen aiempina vuosina tehnyt aina jouluiset kynnet tätä joulukalenteria varten ja tällä kertaa halusinkin sitten jotain erilaista.

Olen tänä vuonna innostunut tekemään kaikenlaisia tee-se-itse juttuja ja viimeksi on tullut tehtyä pari jouluista kranssia. Niissä käytin männynkäpyjä joita keräsin, pesin ja kuivasin inspiraatiota odottamaan aiemmin syksyllä. Huuhtelin kävyt vedessä ja annoin suurimpien vesien valua pois pyyheen päällä. Sen jälkeen siirsin ne uunipellille ja vähän alle 100 C asteiseen uuniin kuivumaan kunnes ne olivat avautuneet kauniisti.

Käpyjä vintage maalilla maalatessani sain idean kokeilla käpyjen maalaamiseen myös kynsilakkoja.

 

 

Männynkävyt ovat sopivan pieniä ja yhden kävyn maalaamiseen ei kulu koko pulloa kynsilakkaa. Yllättävän vähän itseasiassa, kun valitsee kunnolla peittävän lakan, jota tarvitsee vain yhden kerroksen. Minullahan on niin monta sataa pulloa lakkoja etten saa niitä koskaan kulutettua loppuun, joten ei harmittanut ”tuhlata” lakkoja tähän tarkoitukseen.

Sopivia lakkoja valitessani törmäsin myös muutamaan vanhentuneeseen yksilöön, joista ei enää kynsien lakkaamiseen ole, mutta käpyjä niillä sai värjättyä. Käytin myös yhtä voimakaspigmenttistä lakkaa joka aikanaan värjäsi kynteni ja sen vuoksi sitä en halua esim. myydä eteenpäin. Sekin oli siis ihan joutilas koristelutarkoitukseen.

 

 

Maalasin kävyt huolellisesti niin, että ne ovat lakan peitossa joka suunnasta tarkastellessa. Maalasin ensin ns. yläpuolen ja jätin lakan kuivumaan. Kävyn ollessa taas käsiteltävissä ilman suttua käänsin sen ympäri ja maalasin toisen puolen. Joihinkin käpyihin käytin useampia lakkoja ja lisäsin glitterlakkoja tuomaan kimallusta.

Näistä tulikin todella kauniita ja uniikkeja koristeita. Lakkayhdistelmiä oli kiva keksiä ja tykkään myös siitä, että näissä näkyy tämä rakas kynsiharrastus. Näistä on iloa tulevinakin jouluina :)

 

 

Käpyjä voi käyttää monella tapaa. Voit laittaa ne esille vaikkapa lautaselle, lasikulhoon valojen kera tai ripotella irtonaisina joulupöydän koristeeksi. Voit liimata niihin myös pätkän narua tai satiininauhaa ja ripustaa ne kuusen oksille.

Käpyjä on ainakin täällä Satakunnassa edelleen maassa kerättävissä. Ne saattavat olla tiukasti sulkeutuneita ja jäisiä, mutta pesun ja uunissa kuivauksen jälkeen ne ovat yhtä kauniisti auki kuin nämäkin kävyt :)

 

 

Mitäs tykkäsitte lakatuista kävyistä? Innostuitko itse tekemään vastaavia koristeita?

 

♥ IHANAA JOULUNODOTUSTA ♥