Tässä olisi sitten aloitusraportti kynsienkasvatusprojektia varten. Eli olen vähän aikaa sitten poistanut akryylikynteni ja nyt kynsieni kunto ei tosiaan ole paras mahdollinen. Kynteni ovat luonnostaan ohuet, helposti katkeavat ja liuskottuvat. Nyt ne ovat lisäksi vielä huomattavasti normaalia ohuemmat. Pitkien kynsien kasvatus ja ylläpito ei siis ole helpoin mahdollinen homma minun kynsilaadullani, mutta ei myöskään mahdoton. Projekti vaatii aikaa ja vaivaa sekä hyviä tuotteita, säännöllistä lakkausta ja huolellista hoitoa. Myös käsieni iho ja kynsinauhat kuivuvat todella helposti, joten hyviä kosteuttavia tuotteita vaaditaan.

Kasvatusprojektia vaikeuttaa työaikana kynsien ja käsien jatkuva altistus kuivattavalle desinfiointinesteelle, hiekkapaperiviiloille ja akryyli/geelipölylle. Nyt joku siellä jo itsekseen mutisee, että hanskat on keksitty ;) Olen kyllä asiasta tietoinen, mutta liian harvoin ne käsiini kuitenkaan työpäivän aikana eksyvät. Tarkkaa työtä on helpompi tehdä paljain käsin.

Kuvassa näkyy nyt kynsieni tämänhetkinen kunto ja näky on aika kurja :( Joudun viilaamaan pituutta pois kynsistä pari kertaa viikossa, koska paperinohut kynsi repeää todella helposti jos pituutta tulee liikaa. Peukalossa oli aika paha repeämä jota koitan nyt kasvattaa pois, mutta se uhkaa alkaa halkeamaan pystysuunnassa.

Nyt käytössä olevat tuotteet näkyvät toisessa kuvassa. Rasvaan kädet päivittäin Erisanin käsivoide C:llä joka on hinta-laatusuhteeltaan ihan loistokamaa ja kosteuttaa hyvin. Öljyän myös kynsinauhojani iltaisin jojobaöljyllä. OPI kuorintaa ja kynsinauhahoitoa käytän aina kynsilakan vaihdon yhteydessä eli noin 2-3 päivän välein. Samalla irroittelen kynsinauhat ja viilaan kynsistä ylimääräisen pituuden pois lasiviilalla. Kynsilakan alle laitan kaksi kerrosta OPI Natural Nail Strenghteneria (=OPI NNS tulevissa postauksissa, kun se on nopeampi kirjoittaa ;) ). Yritän pitää kynnet lakattuna jatkuvasti koska lakkakerros suojaa kynttä ja antaa sille hieman lisää vahvuutta ja kestävyyttä.

Tästä alkaa siis kynsienkasvatusprojektini ja tavoitteena on tosiaan pitkät ja terveet kynnet. Tuotesuosituksia otetaan myös ilolla vastaan. Kaikki vinkit ja neuvot ovat erittäin tervetulleita ja toivon projektistani olevan hyötyä myös muille, jotka yrittävät saada itselleen kauniimmat kynnet.