Tänään ajattelin kertoa teille kynsien- ja käsienhoitorutiineistani ja tuotteista joita käytän. Aiemmin tänä vuonna poistin geelikynnet ja kasvatin omat kynnet takaisin. Tuon projektin lopputuloksen voi nähdä täällä. Olen tutkinut myös NailCareHQ.com sivustoa ja löytänyt sieltä hyviä vinkkejä kynsien kasvatukseen ja kunnossapitoon.

Talvi ja kylmenevä sää tuovat oman haasteensa kynsien kunnossa pitämiseen. Myös kolmen pienen lapsen äitinä oleminen ei ole se helpoin homma käsien iholle ja kynsille. Tärkein ohje jonka voin antaa on orjallinen kynsien ja kynsinauhojen öljyäminen ja kynsien pitäminen aina lakattuna. Sijoita laadukkaaseen kynsiöljyyn ja levitä aina vähintään hoito- tai aluslakka kynsiäsi suojaamaan kosteutuksen jälkeen.

 

 

Eli aloitetaanpas vanhan lakkauksen poistosta ja edetään siitä uuteen lakkaukseen asti.

Lakkojen poistoon käytän X-tra kynsilakan poistoainetta joka on monen muunkin kynsiharrastajan kestosuosikki. Tämä poistoaine sisältää asetonia, mutta ei silti kuivata kynsiäni ja poistaa lakat erittäin tehokkaasti. Aiemmin uskoin vakaasti asetonin aiheuttavan kynsieni liuskottumista ja käytinkin pitkään ainoastaan asetonittomia kynsilakanpoistoaineita. Nyt kun olen löytänyt oikeat tuotteet ja rutiinit kynsieni hoitoon ei kynsilakanpoistoaineella tunnu olevan suurta merkitystä. Itseasiassa asetoniton poistoaine taitaa olla vahingollisempaa kynsilleni koska sen kanssa poisto kestää pidempään ja ainetta tulee myös lutrattua kynsille enemmän.

Lakkojen poistamisen jälkeen puhdistan kynnenaluset appelsiinipuutikulla. Kerran viikossa käytän myös kynsinauhojen poistoon tarkoitettua ainetta. Suosikkejani on Sally Hansenin Instant Cuticle Remover ja Kinetics Cuticle Remover. Nämä ovat aika tujuja aineita, joten teen tämän yksi käsi kerrallaan. Levitän pienen määrän ainetta ja työntelen nopeasti kynsinauhat taaksepäin appelsiinipuutikulla. Huuhtelen sormenpäät vedellä ja teen saman operaation toiselle kädelle. Lopuksi pesen käteni.

Nyt kylmä sää ja jatkuva käsien pesu laittaa kynsinauhani sen verran koville, että nuo kaksi ainetta tuntuvat hitusen liian kuivattavilta. Sain kokeiltavaksi Sally Hansenin voidemaisen Cuticle Remover + Balm aineen ja tämä toimiikin loistavasti. Se irroittaa kynsinauhat ja ei kuivata ihoa. Ainoana miinuksena voisi sanoa, että tämä jättää ihon todella lähmäisen rasvaiseksi. Tuote on ilmeisesti tarkoitettu jätettäväksi kynsinauhoille, mutta itse pesen sen pois koska en pidä raskaan tahmeasta tunteesta.

 

 

Lakkauksen ja kynsinauhojen poiston jälkeen olen siis pessyt kädet ja sitten annan kynsieni hetken kuivahtaa. Tämän jälkeen viilaan ne muotoon ja tarvittaessa lyhennän pituutta lasiviilaa käyttäen. Nopea viilauspölyjen huuhtelu käsistä ja sen jälkeen kosteutus. Minä vannon Bliss Kiss Pure Nail Oil öljyn nimeen ja se on ehdottomasti PARAS koskaan kokeilemani kynsiöljy. Hieron sitä huolellisesti kynsiin ja kynsinauhoille. Tiputan pienet tipat myös kynsien alle imeytymään. Tässä vaiheessa työntelen myös pehmenneitä kynsinauhoja vielä varovasti taakse. Annan öljyn imeytyä kunnolla ainakin noin puoli tuntia aina välillä hieroen kynsien pintaa ja tarvittaessa lisään öljyä. Tämän vaiheen aikana en kastele tai pese käsiäni. Sitten kun kynnet eivät enää tunnu imevän öljyä itseensä pyyhäisen kynnen pinnan ja alapuolen nopeasti rakennekynsienkin teossa käytettävällä cleanserilla. Nyt kynnet ovat valmiit uutta lakkausta varten.

 

 

 

Oikean alus/hoitolakan löytäminen on tärkeää. Useimmat kynnenkovettajat saavat minun kynteni vaan kuivumaan entisestään sekä liuskottumaan ja katkeilemaan. Hoitolakat eivät taas anna kynsille välttämättä tarpeeksi suojaa värjääntymistä vastaan. Tällä hetkellä käytänkin kynsilleni hyvin sopivaa yhdistelmää eli Sally Hansenin Nail Rehab hoitolakkaa ja Glisten & Glow Stuck On Blu! aluslakkaa.

Nail Rehab on tarkoitettu huonossa kunnossa olevien kynsien hoitoon, mutta se toimii erinomaisesti myös erittäin hyvässä kunnossa olevilla kynsilläni. Duri Rejuvacote aiheutti liuskottuvien kynsien menemistä entistä huonompaan kuntoon kuivattamalla kärkiä ja lisäämällä liuskottumista. Hetken aikaa käytin myös Essien Fill the Gap aluslakkaa ja se toimikin alkuun loistavasti. Tämä kuitenkin alkoi jonkin ajan päästä aiheuttamaan myös kynsien kärkien kuivumista, joten siirryin takaisin Sally Hanseniin.

 

 

 

Aloitan kynsien lakkaamisen siis Nail Rehab hoitolakalla. Levitän tätä kynsilleni yhden kerroksen. Lakkaan tällä huolellisesti myös kynnen kärjen ja alapuolen. Kynnen alapuolen lakkaamisvinkin löysin NailCareHQ.comista ja se todella myös toimii. Lakan levittäminen myös kärjen alapuolelle sinetöi öljyn antaman kosteuden kynteen ja suojelee kynttä kuivumiselta. Näin tekemällä olen saanut viimeisetkin liuskottumien rippeet pois ja kynsien kärjet ovat loistavassa kunnossa ja eivät näytä kuivilta edes heti kynsilakanpoistoaineen jälkeen.

Annan hoitalakan kuivua kunnolla ja jatkan aluslakalla. Tähän homman minulla sopii parhaiten Glisten & Glow Stuck On Blu! tahmeaksi kuivuva aluslakka joka suojaa kynsiä hyvin myös värjääntymiseltä. Annan aluslakan kuivua muutaman minuutin ja jatkan värilakan levittämisellä.

Yleensä levitän kaksi tai kolme kerrosta värilakkaa ja annan kerrosten kuivahtaa pienen hetken levityksen välillä. Putsaan kynsinauhat asetoniin tai kynsilakanpoistoaineeseen kastetulla siveltimellä ja lopuksi levitän HK Girl pikakuivattavan päällyslakan. Tätä olen käyttänyt pian kaksi vuotta lähes ainoana päällyslakkana koska parempaa ei ole vielä tullut vastaan. Tämä kuivattaa lakkauksen nopeasti ja jättää pinnan kauniin kiiltäväksi.

 

 

 

Yritän aina pitää kynnet lakattuina koska kynsilakka antaa kynsille suojaa ja lisää kestävyyttä. Kaikkihan tietävät kuinka tappavan vaarallisia arkiset asiat kuten auton ovenkahvat ja turvavyöt voivat kynsille olla. Niinpä haluan kaiken mahdollisen suojan kynsilleni ennen kuin astun ulos ovesta.

Kolmen pienen lapsen äitinä on usein vaikea löytää aikaa kynsien lakkaukseen. Niinpä olenkin ottanut tavaksi lakata ensin vasemman käden kynnet ja antaa lakkauksen täysin kuivua ennen oikean käden kynsien lakkausta. Näin minulla on aina yksi vapaa käsi. Tosin tässä vaiheessa alan olemaan aika taitava tekemään vaikka mitä ihan märilläkin lakkauksilla ;)

 

 

 

Oletko koskaan laskenut kuinka monta kertaa päivässä peset kätesi? Vastaus on todella monta kertaa! Lisää tähän kuiva ja kylmä ilma, pieni vauva, ruoanlaitto isolle perheelle ja soppa on valmis. Itse saatan pestä käteni jo ainakin kymmenen kertaa päivässä ihan vaan keittiössä ollessa. Tähän vielä päälle suihkussa käymiset ja muut pesut. Käsieni iho kuivuu todella nopeasti ja helposti ihan halkeamille asti. Niinpä minun pitää rasvata käsiäni lähes orjallisesti tai ne alkavat muistuttaa santapaperia.

 

 

Lempikäsivoiteeni talvella on jo pitkään ollut Body Shopin Hemp Hand Protector ja LUSH Lemony Flutter yhdistelmä. Pienen vauvan kanssa ei voi kuitenkaan noin rasvaisia ja voimakkaasti hajustettuja käsivoiteita käyttää, joten olen joutunut etsimään korvaavia tuotteita. Tällä hetkellä tarvitsen nopeasti imeytyviä ja hajusteettomia tai miedosti tuoksuvia käsivoiteita. Philosophyn Hands of Hope on yksi kokeilemistani minulle uusista käsivoiteista joka suorittaa tehtävänsä loistavasti. Voide imeytyy nopeasti, tuoksuu miellyttävän miedolta ja jättää kädet silkinpehmeiksi. Täydellinen jokapäiväiseen käyttöön.
Vahingossa löysin myös toisen loistavan voiteen eli Ainu Hoitovoide joka on tarkoitettu vauvan iholle. Pikkumiehen kuivia sääriä rasvaillessa huomasin miten tämä voide teki karheaksi päässeistä käsistä nopeasti täydellisen pehmeät. Aloinkin siis käyttämään tätä myös käsivoiteena itselläni. Tästä on tullut iltavoiteeni jota levitän käsiin reilusti Bliss Kiss kynsiöljyn jälkeen. Tämä imeytyy tarpeeksi nopeasti sopiakseen myös ihan päiväkäyttöön. Voidetta löytyy varmaan vähän joka kaupasta ja marketista edulliseen hintaan. Suosittelen ehdottomasti testaamaan!!
Päivisin lutraan käsiini pesujen välillä myös hajusteetonta LV-käsivoidetta joka on perushyvä ja nopeasti imeytyvä voide. Kosteustehot ovat riittävät päiväkäyttöön ja edullisen hinnan vuoksi tätä malttaa käyttää myös vaikka kuinka usein.

 

 

Eli siinä oli, mahdollisimman pitkästi selitettynä minun käsien- ja kynsienhoitorutiinini. Lopuksi pitää vielä muistuttaa, että ihon ja kynsien kuntoon vaikuttaa merkittävästi myös, että juot riittävän määrän vettä päivässä ja syöt terveellisesti sekä monipuolisesti. Tällä hetkellä itselläni on käytössä myös biotiini-sinkki pillerit. Näitä otan lähinnä raskaudenjälkeisen hiustenlähdön vuoksi, jotta hiukseni kasvaisivat nopeammin takaisin. Eivät nämä kuitenkaan kynsillekään huonoa tee.

 

***Sally Hansen Cuticle Eraser Balm, Sally Hansen Nail Rehab, Glisten & Glow Stuck On Blu!, Philosophy Hands of Hope saatu ilmaiseksi. Kinetics Cuticle Remover saatu kynsitapaamisen lahjakassista.  Muut tuotteet itse ostamiani. En hyödy linkkien klikkauksista mitenkään.