Kynsienkasvatusprojekti etenee ihan mukavasti ja tässä postauksessa näkyy missä mennään nyt. Oikean käden kynsissä on kasvua noin puolentoista kuukauden edestä.

Tästä siis aloitettiin…

 

Pikkurillin, nimettömän ja keskisormen kynnet ovat lähes kokonaan kasvaneet ehjiksi. Vielä on pois kasvatettavaa noin milli keskellä kynnen kärkeä. Eli noin viikon verran annan olla ja viilaan pituuden vielä kerran pois. Sitten kynnet ovat kokonaan omat ja geelauksen vahingoittamat osat ovat kasvaneet täysin pois.
Etusormi onkin sitten oma tarinansa. Siinä oli geeliä vielä jäljellä ja vähemmän oman kynnen kasvua kuin muissa oikean käden kynsissä tämän projektin alkaessa. Nyt geeliä ei enää ole koska geelaus alkoi hiukan irtoamaan kynnen pinnasta ja suunnattomassa viisauden puuskassa nyppäsin sen kokonaan irti. Älkää koskaan repikö geeliä! Se pitää viilata varovasti pois, omaa kynttä vahingoittamatta! Ei siis niinkuin minä ja syykin näkyy kuvassa :/ Tiedänhän minä miten geelaus poistetaan, mutta mutta…. tyhmästä päästä kärsii koko kynsi tällä kertaa. No nyt minulla on pois kasvatettavana tuollainen ohut, helposti repeävä ja liuskottuva alue. Toivottavasti saan sen kuitenkin ongelmitta tuosta kasvamaan ja ei lähde liuskottumaan kynsipetiä ylöspäin kovin pahasti.

Vasemman käden kynsissä näkyvissä kasvua noin kolme viikon ajalta. Geelaus on edelleen tiukasti kiinni ja annankin sen olla koskematta niin pitkään kuin mahdollista. Pituutta viilaan kynsistä pois noin kerran viikossa. Peukalonkynnet ovat samassa vaihessa vasemman käden kanssa. Noin puolet kynsipedistä omaa kynttä loput vielä geelattua.

 

 

Sitten niistä tuotteista joita olen käyttänyt tässä kasvatusprojektissa. Bliss Kiss Pure Nail Oil on edelleen päivittäisessä käytössä ja mielipide edelleen sama. Uskomattoman hyvä kynsiöljy! Ihan täydellistä tavaraa minun kynsilleni. Kynsinauhat pysyvät hyvässä kunnossa ja kynnet näyttävät aina terveiltä ja hyvin kosteutetuilta.

Olen testaillyt myös Duri Rejuvacotea ja tämä näyttää tekevän kynsilleni saman tempun kuin muutkin kovettajat eli saa ne liuskottumaan. Jos käytän tätä peräkkäin kolmessa tai useammassa manikyyrissä kynsien kärjet kuivuvat ja liuskottuvat. Vaihdoin tämän kokemuksen jälkeen Essien Nourish Me hoitolakkaan, mutta sekään ei saanut liuskottumista kunnolla kuriin. Päätin siis pitää pienen tauon lakkaamisesta ja annoin kynsille kunnon öljykuurin. Käytin Pure Nail Oilia kynsille useita kertoja päivässä. Sen jälkeen viilasin kaiken pituuden ja liuskottuneet osat pois ja jatkoin runsasta öljyämistä.

Nyt kynnet ovat taas kunnossa ja seuraavaksi otan testiin Sally Hansen Nail Rehab hoitolakan. Toivon niin löytäväni aluslakan joka toimisi hyvin minun kynsilläni. Hoitolakan päällä, ennen värilakkaa käytän aina Glisten & Glow Stuck On Blu! aluslakkaa estämässä kynnen värjääntymistä ja pidän myös tahmaisesta pinnasta jonka tuo aluslakka jättää.

Kaikenkaikkiaan kasvatusprojekti etenee siis oikein mukavasti ja on ihana saada omat kynnet takaisin pitkästä aikaa. Nyt kun vielä löytäisin sen täydellisen tuoteyhdistelmän kynsien kunnon ylläpitämiseksi niin olisi kynsiholistin elämä aika ihanaa ;D

 

 

***Bliss Kiss Pure Nail Oil ja Essie Nourish Me ovat itse ostamiani. Duri Rejuvacote ja Sally Hansen Nail Rehab saatu ilmaiseksi.