Syksyn ja talven trendinä on tummat ja syvät lakkasävyt. Useista kokoelmista löytyy taatusti kynsilakka jokaisen makuun. Itselleni en ole ostanut vielä suurinta osaa näistä sävyistä. Kuvailen kuitenkin kokoelmia parhaani mukaan ja perustan arvosteluni myös muiden blogaajien ottamiin swatch kuviin ja merkkien omiin nettisivuihin, sekä omiin havaintoihini paikallisten kauppojen kosmetiikka osastoilla.

OPI La Collection De France sisältää 12 eri sävyä. Tyylikäs ja kaunis kokoelma, johon on hyvin vangittu ranskalainen eleganssi. Sävyjä löytyy vaaleasta, lähes nudesta Tickle My France-Y lakasta, kirkkaan punaiseen A Oui Bit Of Red ja dramaattisen tummaan Eiffel For This Color sävyihin.

China Glaze Fall 2008 Rodeo Diva Collection on henkeäsalpaava 12 sävyn kokoelma. Tästä kokoelmasta lähes jokainen sävy on nappiostos ja näitä tulette näkemään tässäkin blogissa, kunhan pakettini rantautuvat Suomeen. Monen mielestä syksyn coolein kokoelma.

Essie Fall Collection sisältää 6 herkullista punaista sävyä.

Color Club Dance To The Musique on myös 6 sävyn kokoelma. Vaikka tiedänkin toistavani itseäni, niin senkin uhalla kuvailen tämänkin kokoelman sävyjä herkullisiksi. Color Club on julkaissut myös upean 7 sävyn Glitter Vixen kokoelman.

Lippmann Collection julkaisi syksyksi 4 uutta sävyä ja useista muista kokoelmista poiketen joukossa oli myös hopeanvalkoinen, Rhapsody In White lakka. Kolme muuta sävyä olivat punainen Stop And Stare, musta Fade To Black ja syvän, tumman violetti Pump Up The Jam (Lippmann kuvailee sävyä Boysenberry bijoux sanoilla).

IsaDora Hot Stuff Trendimeikki 2008 ja sen 3 uutta kynsilakkasävyä ovat myös tummanpuhuvia shimmerlakkoja.

Myös Mavala on julkaissut oman 6 lakan kokoelmansa.

Kokoelmia ovat varmasti julkaisseet myös monet muut merkit, mutta nämä tuli mainittua tällä kertaa. Seuraava kokoelmakatsaus tulee keskittymään Talvi ja Joulu 2008 kokoelmiin.