Hyvää viikon alkua!

Olenkin jo aihetta sivunnut aikaisemmissa postauksissa, mutta jatketaan vielä juttua kuvien kera. Varsinkin näin talven ja kylmempien ilmojen tehdessä tuloaan käsien ja kynsien hoito sekä kosteutus on todella tärkeää. Tässä postauksessa esittelenkin tuotteita, joita itse käytän päivittäin.

 

Kynsilakan poistoon käytän ainoastaan Maybellinen vihreää asetonitonta kynsilakanpoistoainetta. Se on sopinut hyvin ohuille ja liuskottuville kynsilleni ja se ei ole, välillä päivittäinkin käytettynä, aiheuttanut kynsilleni vahinkoa. Itse en uskalla edes kertaluontoisesti käyttää asetonia sisältävää poistoainetta.

Kynsien lyhentämiseen käytän lasiviilaa. Lasiviila on pitkäikäinen ja helppo pitää hygieenisenä. Itse pesen viilan pehmeällä kynsiharjalla aina käytön jälkeen. Kuvassa Trindin viila, jota myydään tavarataloissa.

Appelsiinipuuntikkuja käytän kynsinauhojen irroitteluun ja kynsien alusten puhdistamiseen. Sillä saat helposti siistittyä myös kynsinauhoille lipsahtaneet sutut kynsienlakkausvaiheessa.

 

Kosteutukseen käytän useimmiten hajusteettomia perusvoiteita. Itselläni on aika herkkä iho ja voimakkaasti hajustetut tuotteet tuntuvat kosteutuksen sijaan lähinnä ärsyttävän ihoani. Rasvaan kädet aina iltaisin ja voimakkaalta tuoksuva käsi tyynyn/nenän vieressä on myös melko epämiellyttävä. Hieron kosteusvoiteen aina kunnolla myös kynsinauhoihin ja kynnen alle menevä voide on ainoastaan hyvä asia. Sen puhdistan myöhemmin appelsiinipuuntikulla.

Erisan kosteuttava perusvoide on hinta-laatusuhteeltaan hyvä ja helposti saatavilla. Jos kädet ovat todella kuivat, saatan laittaa niihin yöksi kunnon kerroksen Helosania ja puuvillahanskat suojaksi.

Rasvaan kädet aamuin illoin. Illalla rasvan imeydyttyä levitän kynsinauhoille vielä jojobaöljyä. Todella kuivat ja kärsineen oloiset kynsinauhat pelastan Bepanthen voiteella.

 

Aluslakkaa käytän AINA värilakan alla, useimmiten kaksi kerrosta. Koska minulla on aika ohuet kynnet, aluslakan virkaa toimittaa kynsienvahvistaja. Eniten käyttämäni vahvistajat ovat kuvassa näkyvät OPI Nail Envy Sensitive & Peeling ja Soft & Thin sekä Nail Tek II Intensive Therapy. Nämä ovat sopivia tuotteita ohuille ja helposti liuskottuville kynsille.

 

Last but not least …

Ulkoisen hoidon lisäksi kynnet, hiukset ja iho tarvitsevat myös sisäistä hoitoa. Paras hoitomuoto onkin monipuolinen ruokavalio. Itse kuitenkin popsin lisäksi päivässä 3 kpl Teho-Pii Kalkki-D ja 1 kpl Biotiini Forte tabletteja. Teho-Pii pillereiden tehosta en oikein osaa sanoa juuta enkä jaata, mutta Biotiini vaikuttaa selvästi hiusten ja kynsien kasvuun.

Kuvassa oleva Biotiini Forte on tarkoitettu kissoille, koirille ja hevosille ja näin ollen EN kehota lukijoitani sitä ostamaan. Itselleni se sopii, mutta näin ei kuitenkaan ole kaikkien kohdalla. Apteekissa myydäänkin myös ihan oikeasti ihmisille tarkoitettua biotiinia ja sitä voin suositella kynsienvahvistukseen sisäisesti.

Talvella kannattaa muistaa myös hansikkaat. Pakkanen kuivattaa ihoa tehokkaasti ja lämpimät hanskat ovat omiaan auttamaan käsien ja kynsien kunnossa pidossa.

Millainen on sinun käsien/kynsienhoitorutiinisi? Onko sinulla omia suosikkituotteita joita voit muille suositella?