Tänään vuorossa kakkososa käsien ja kynsinauhojen hoito postauksestani. Ensimmäisen osion pääset lukemaan täältä.

Viime kerralla kirjoittelin siis käsienpesusta ja kuorinnasta. Tänään on aika jutella kynsinauhojen hoidosta. Itselleni on tärkeää pitää kynsinauhat aina hyvin kosteutettuna ja hoidettuna. Työntelen kynsinauhojani taakse lähes orjallisesti päivittäin. Teen tämän yleensä suihkussa omien kynsieni avulla tai esimerkiksi heti kuorinnan ja muun hoidon jälkeen. Tärkeää on, että iho on kostea ja pehmennyt. En koskaan työnnä kynsinauhoja taakse ihon ollessa kuiva koska se sattuu ikävästi ja jälki on repaleista. Jos en työnnä kynsinauhoja säännöllisesti taakse ne kasvavat kiinni kynnen pintaan ja ennen pitkää repeävät ruman näköisesti sekä kivuliaasti. Jos kynsinauhojen hoidossa on tullut laiskoteltua vaikkapa kesäaikaan saatan ennen työntelyä käyttää OPI Avoplex Exfoliating Cuticle Treatment tai CND Cuticle Eraserin kaltaisia tuotteita.

Minullahan on kynsissäni geelaus jonka huollan itse säännöllisesti. Huollon yhteydessä kiinnitän enemmän huomiota kynsinauhoihini ja työntelen ne huolella taakse metallisella kynsinauhatyöntimellä. Tätä käytettäessä pitää kuitenkin olla erittäin helläkätinen ja varovainen tai voi saada aikaan enemmän vahinkoa kuin hyvää. Minun mielestäni kynsinauhoja ei tarvitse metallisella työntimellä käsitellä jos ei kynsiin ole tarkoitus laittaa geeliä tai akryyliä.

 

 

 

Kynsinauhojen kosteutukseen käytän päivittäin Lush Lemony Flutteria. Pidän paljon myös Burt’s Bees Lemon Butter Cuticle Creamista ja molemmat toimivatkin minulla moitteettomasti. Kynsinauhaöljyistä tulee käytettyä lähinnä CND Solar Oilia ja sitä levitän myös kynsien alle, jotta geelauksen alla olevat omien kynsien kärjet pysyvät kosteutettuna.

Kuten käsieni iho myös kynsinauhani kuivuvat todella helposti. Nämä ovat siis tuotteita joilla pidän ne kunnossa ympäri vuoden. Kylminä kuukausina tuotteita pitää käyttää useammin ja enemmän. Päivittäinen hoito ja kosteutus on erittäin tärkeää. Kolmannessa ja viimeisessä osassa kerron vielä käyttämistäni käsivoiteista ja yleisesti käsienhoitorutiineistani.

 

 

***Kaikki mainitut tuotteet olen ostanut itse.