Täällä taas pitkästä aikaa! Somessa olen ollut hiukan aktiivisempi, mutta blogi on ollut hiljainen koko kesän. Tuli pidettyä tälläinen pidempi, suunnittelematon blogitauko. Kesän aikana tuli taisteltua myös pahentuneiden iho-ongelmien kanssa. Kasvot ovat edelleen olleet todella punaiset ja niihin alkoi ilmestymään myös kohollaan olevaa ihottumaa. Myös rinnan alue on ikävän ihottuman peitossa. Kävin ihotautilääkärillä ja diagnoosi oli rosacea. Hoitona nyt puolentoistakuukauden mittainen antibioottikuuri, Rozex-voide aamuin illoin ja antihistamiinia päivittäin.

Punaisten kasvojen kanssa voisin vielä elää kunhan iho olisi sileä. Punaisuus peittyy kuitenkin melko helposti meikillä. Tuo rinnan ihottuma on kuitenkin todella inhottava ja näkyvä. Iho on arka ja samalla ajoittain kutisee. Alla oleva kuva on otettu ennen lääkärillä käyntiä ja nyt lääkekuurilla olen ollut vasta viikon. Mitään suurta parannusta ei tietenkään vielä tässä vaiheessa näy. Toivottavasti nyt näillä lääkkeillä kuitenkin saataisiin ongelma kuriin ja ihottuma rauhoittumaan.

 

 

 

Koska iho-oireissa ei ollut vielä tarpeeksi, niin kynnetkin päättivät heittäytyä hankaliksi. Kävin ilmeisesti läpi jonkinlaisen raskaudenjälkeisen hormonimuutoksen joka näkyi myös kynsissä. Muutama kuukausi synnytyksen jälkeen huomasin kynsissä näkyvän vaakatasossa olevan kasvurajan. Noin kolmen kuukauden kuluttua tuo raja oli kasvanut lähes vapaan kärjen reunaan. Tässä vaiheessa kynnet alkoivat pahasti repeillä sivuistaan. Taistelin jonkin aikaa ongelman kanssa liimailemalla teepussipaikkoja ja lyhentämällä kynsiä. Huomasin kuitenkin paikkausyritysten olevan melko loputon suo ja totesin etteivät ne kynnet vaan pysy kasassa. Haluan kuitenkin kynsieni olevan nyt vähän pidemmät ja uusi, kuukausia kestävä kynsien kasvatus ei ollut oikein houkutteleva vaihtoehto. Päätin siis antaa tällä erää periksi ja laittaa geelauksen kynsieni suojaksi. Lyhyempiin kynsiin rakensin pituuden takaisin muottien avulla.

Toisaalta edelleen harmittaa, mutta toisaalta saan geelin avulla kasvatettua kynsiin enemmän pituutta. Ilman geeliä kynsien kulmat kasvavat vinoon ja ruman mallisiksi. Geelin avulla pystyn pitämään kynsieni muodon enemmän omaa silmääni miellyttävänä. Superpitkiksi en näitä kuitenkaan aio nyt kasvattaa enkä suunnittele palaavani stilettotyyliin lähiaikoina.

 

 

Näillä siis mennään nyt. Geelit suojaavat kynsiä ja toivottavasti lääkekuuri auttaa iho-ongelmiin. Kirjoittelen varmaan enemmänkin tuosta kasvojen ja rinnan tilanteesta tulevaisuudessa. Peukut pystyyn, että muutosta parempaan tapahtuisi pian.

 

Minulla on kynsikuvia odottamassa ja postausideoita pitkä lista. En suunnittele nyt mitään tarkkaa postausaikataulua vaan mennään vähän fiiliksen mukaan. Kyllä tämä tästä taas käyntiin lähtee ja olenkin jo kaivannut bloggaamista :)