Nyt kun saadaan jo tässä vaiheessa vuotta lämpöä ja kauan kaivattua auringonpaistetta onkin aika kaivaa sandaalit, varvastossut, peep toe korkkarit sekä muut ihanuudet talvikätköistään. Sukkien alta saattaa kuitenkin paljastua talven aikana laiminlyödyt jalat kovettumineen ja sääretkin ovat saattaneet jäädä sheivaamatta. Siispä nyt onkin korkea aika hoitaa jalat ja sääret kesäkuntoon.

Minä olen enemmän sellainen tee-se-itse tyyppi ja olinkin päässyt tähän ikään käymättä koskaan jalkahoidossa tai säärikarvojen sokeroinnissa. Nyt olikin siis aika paikata nuo aukot sivistyksessä, kun siihen tarjoutui tilaisuus blogiyhteistyön merkeissä porilaisessa Kauneushoitola Mare Bellassa. Mare Bella olikin minulle entuudestaan tuttu paikka koska olen käynyt siellä myös kynsien IBX-hoidoissa. Luottavaisin mielin lähdin siis hakemaan ensikokemukset näistä hoidoista.

Homma aloitettiin säärien sokeroinnilla. Tätä varten olin kasvatellut säärikarvoja reilun kuukauden verran, jotta siellä olisi jotain sokeroitavaakin. Säärikarvani ovat melko vaaleat, harvat ja ohuet sekä hitaasti kasvavat. En ollut niinkään huolissani siitä, että tuntisin karvoja poistaessa kipua vaan lähinnä mietin, että mahtavatko karvat irrota vai katkeavatko vaan kuten esimerkiksi epiloidessa käy.

 

 

Ennen sokerointia säärien iho puhdistettiin, desinfioitiin ja talkittiin. Sen jälkeen olikin karvojen poiston vuoro. Sokerimassa sisältää enimmäkseen vettä, sokeria ja sitruunamehua ja onkin 100% luonnontuote. Massa ei myöskään ole yleisesti allergisoiva. Itse olen allerginen sitrushedelmille, mutta sokerointimassa ei aiheuttanut mitään reaktiota vaikka esimerkiksi sitruunamehun puristaminen aiheuttaa minulle joskus käsien ihon kutinaa.

Itse sokerointi ei minua sattunut vaan lähinnä nipisteli pikkuisen ja nilkkojen alueelta hiukan enemmän. Minulla ei tosiaan kuitenkaan ole kovin tuuheat tai paksut säärikarvat, joten varmasti senkin vuoksi operaatio oli varsin kivuton. Sokeroinnin lopuksi iho desinfioitiin uudelleen ja säärille levitettiin rauhoittava voide. Normaalisti sokerointi olisi tehty myös polvien alueelle, mutta minulla oli polvissa melko tuoreet arvet, kun kaaduin oikein huolella hevosen kanssa tuossa kevät-talvella ja iho oli vielä todella ohutta parantuneiden haavojen/arpien kohdalla. Näinpä oikea polvi jätettiinkin tällä kertaa käsittelemättä ja ainoastaan pisimmät karvat nypättiin pois pinseteillä.

Alla olevassa kuvassa näkyy reilun kuukauden karvojen kasvatuksen tulos. Vasemman polven vanhat arvet eivät karvojen poistoa haitanneet. Oikea ei ole ihan noin nätti ;) Toisessa kuvassa näkyy hyvin, että kaikki pienimmätkin karvat ovat irronneet ja iho on sileä ja täysin karvaton.

 

 

Koko homma oli melko nopeasti ohi ja säärien ihossa ei näkynyt tai tuntunut ärsytystä. Odotin ihon edes hieman kihelmöivän, mutta näin ei kuitenkaan käynyt.

Säännöllinen sokerointi saa karvan kasvamaan hennompana ja sokerointi vähentää karvankasvua. Jos olet sheivannut säärikarvojasi ennen sokerointia saattaa säärissäsi olla eripituista ja eri kasvuvaiheessa olevaa karvaa. Silloin pitkäaikaisemman täysin sileän lopputuloksen saaminen saattaa vaatia muutaman hoitokerran. Sokeroinnin jälkeen on hyvä huolehtia säärien ihon kuorinnasta ja hyvästä kosteutuksesta, jotta vältät sisäänkasvaneet karvat. Ihoa ei kuitenkaan saa kuoria samana tai sokerointia seuraavana päivänä. Itse sainkin vielä mukaani hoito-ohjeet ja kuorintahanskat.

 

 

Itse en kärsinyt sisäänkasvaneista karvoista enkä kokenut myöhemminkään minkäänlaista ihoärsytystä. Karvoja ei tosiaan myöskään katkeillut sokeroinnin aikana koska mitään hajakarvoja ei kasvanut esiin pian sokeroinnin jälkeen vaan iho säilyi sileänä.

Olen melko intohimoinen karvojen vihaaja, joten jossain vaiheessa tulen käymään ”sokerointikuurin” koska haluan testata hidastuuko karvojen kasvu oikeasti ja saanko näin pidemmäksikin aikaa sileät sääret. Nyt ensimmäiset hennot karvat alkoivat kasvaa esiin noin kolmen viikon jälkeen. Ne olivat siinä vaiheessa kuitenkin vielä melko näkymättömiä. Tarkkaan tiirailemalla huomasi, että jotain sieltä pilkistää.

Tässä vielä säären iho pari viikkoa käsittelyn jälkeen ja kuten kuvasta näkyy iho on edelleen erittäin sileä ja karvaton.

 

 

Sokeroinnin jälkeen jatkettiin jalkahoidolla. Olin ollut vähän laiskamatona jalkojen rasvauksen suhteen, joten kuivuutta oli kantapäissä. Kovettumia ei pahemmin löytynyt. Jalkahoito aloitettiin jalkakylvyllä. Sen jälkeen kovettumat poistettiin veitsellä, jalat raspattiin kevyesti ja varpaankynnet leikattiin. Kynsinauhoille levitettiin poistoainetta ja ne työnneltiin varovasti taakse. Kynsinauhoja myös leikattiin hieman ja kynnet vielä viilattiin tasaiseksi sekä kynnet lakattiin. Lopuksi jalat rasvattiin ja hoitoon kuului myös pieni jalkahieronta.

 

 

Jalkahoito oli kokonaisuutena todella miellyttävä ja rentouttava kokemus. Mikään ei sattunut tai tuntunut epämiellyttävältä. Jaloissa näkyi myös ennen ja jälkeen kuvassa ihan mukava ero.

 

 

Koko käynti oli ihanan rentouttava hetki kotiäidin päivässä. Sitä harvinaista ihan omaa aikaa ja kaupanpäälle sai sileät sääret sekä kesävarpaat joita kehtaa esitellä.

 

 

Kiitos vielä Kauneushoitola Mare Bellan Maaritille!

 

 

***Sokerointi ja jalkahoito tehty blogiyhteistyönä.