Kunnon talvi ja lumipeite tekee vasta tuloaan ainakin täällä Satakunnassa, mutta kynsilakkamerkit elävät jo pitkällä keväässä. Kevätkokoelmat alkavat rantautua kauppoihin ja katseet kääntyvät kauniisiin pastellisävyihin. Mattalakat tekevät taas uutta tulemista ja myös Mavala on lähtenyt mukaan tähän trendiin julkaisemalla kauniin kuuden lakan kokoelman mattasävyjä vuoden 2015 kevätkokoelmassaan.

Testailin näitä pikaisesti muutamalle kynnelle ja ensivaikutelma oli seuraava. Kuten mattalakat yleensä myös nämä ovat hitusen hankalia levittää ja kuivuvat nopeasti. Pääsinkin parhaaseen lopputulokseen ottamalla reilusti lakkaa siveltimeen ja levittämällä nopeasti yhden vahvan kerroksen (Lavender sävy vaatii kaksi). Nämä lakat kaljuuntuvat helposti, joten samaa kohtaa ei kannata siveltimellä hingata kovin montaa kertaa. Reilusti lakkaa ja kynnen lakkaus muutamalla nopealla vedolla toimi kuitenkin ihan hyvin. Lopputulos saattaa kuivua hiukan raidalliseksi ja vielä kerros mattapäällyslakkaa tasoittaa mukavasti jos näin pääsee käymään. Jos mattapinta ei ole sinun juttusi voit aivan hyvin käyttää näiden kanssa myös kirkasta päällyslakkaa.

Tämän kokoelman sävyt ovat kauniin pehmeitä ja naisellisia sekä hyvä pigmenttisiä. Ajattelin myös kokeilla näillä leimaamista. Oikein kaunis ja sävyiltään onnistunut kevätkokoelma siis. Mielessä on jo ainakin pari erilaista lakkausta jotka aion näillä toteuttaa.

 

 

***Kokoelma saatu ilmaiseksi kokeiltavaksi