Viime postauksessa tuli juteltua miten kesä meni ja nyt esitellään mitä kuuluu kynsille.

Ne ovat lyhyet. Paljon lyhyemmät kuin haluaisin niiden olevan ja valehtelisin jos väittäisin, ettei heikkoina hetkinä olisi mielessä käynyt taas tarttua geelipurkkiin. Poistin kuitenkin geelit koska en halua astmaatikkona enää leikkiä sen pölyn ja geelin kuivuessa nousevien myrkkyhöyryjen kanssa täällä kotona. Minulla ei myöskään ole aikaa, eikä energiaa huoltaa kynsiä parin viikon välein koska en kestä näkyviin kasvavaa geelin rajaa.  Noista geeleistä luopumisen syistä pitää vaan aina välillä itseään muistuttaa ja jatkaa ”eteenpäin sanoi mummo lumessa” -tyyliin.

Olen myös viime kuukaudet laiminlyönyt kynsiäni oikein urakalla. Kesän aikana tosiaan tuli kynnet lakattua korkeintaan viisi kertaa ja kynsiöljypulloonkaan ei tullut kovin usein tartuttua. Niinpä, ei niin kovin yllättäen, tässä syksyllä havahduin jonkin sortin kynsikatastrofiin. Jonkin verran liuskottumista ja paljon katkeilua. Liuskottuminen on nyt saatu kuriin CND Rescue RXx ja Bliss Kiss Pure Nail Oil yhdistelmällä. Kynnet eivät kuitenkaan kestäneet neliskanttisina vaan kulmat napsuivat jatkuvasti rikki. Neliönmalliset kynnet ovat ehdottomasti lempparini silloin, kun minulla on omat luonnonkynnet, mutta nyt pituuden kasvatus tuohon malliin tuntui olevan mahdottomuus. Niinpä sitten purin hammasta, tartuin viilaan ja viilasin vielä jäljellä olevat kulmat pois ja aloin kasvattamaan kynsiä mantelin mallisiksi. Nyt vielä vasemman käden peukalon sekä etu- ja keskisormen kynnet ovat lyhyemmät kuin nimettömän ja pikkusormen kynnet. Oikeassa kädessä on kaikki kynnet lyhyitä. Ensimmäinen tavoite onkin siis saada kaikki kynnet samaan pituuteen ja malliin.

 

 

Rehellisesti sanottuna en tiedä tuleeko tästä yhtään mitään ja ovatko kynnet edes siedettävän näköiset mantelin mallisina. Geelin kanssa saisi pinssattua ja muokattua muotoa, mutta nyt mennään niillä mitä luoja on suonut ja nähtäväksi jää riittääkö se ;)  Kynsiin tarvitsee kuitenkin kasvattaa ihan kivasti pituutta, jotta mallin saa viilattua kauniiksi. Kynteni ovat ohuet ja voi olla, etteivät ne kestä pituuden kasvatusta tämän mallisina. Koitetaan nyt kuitenkin ja katsotaan kuinka käy. Saahan nämä sitten aina viilattua takaisin neliskanttisiksi jos lopputulos ei miellytä. Olen kyllä ihan utelias ja kiinnostunut näkemään mitä tästä tulee :)

Nyt vaan tosiaan odotellaan, että saadaan kynnet tasapituisiksi ja sitten pääsen taas pitkästä aikaa napsimaan kynsikuvia. Sitä touhua onkin jo ollut ikävä.

Tuossa aiemmin mainitsin jo nykyään käyttämäni öljyjen yhdistelmän ja kirjoittelenkin kynsien nykyisistä hoitorutiineistani enemmän lähiaikoina.