Kynteni ovat pakkasten jäljiltä melko heikossa kunnossa ja käyttämäni OPI Natural Nail Strengthener sekä Poshe Nail Strengthening Treatment Basecoat eivät tunnu tällä hetkellä parantavan tilannetta ollenkaan. Kynsien kärjissä on myös edelleen geelien vaurioittamaa osuutta jäljellä. Kynnet vaikuttavat siis erittäin kuivilta, liuskottuvat pahasti ja lohkeilevat helposti. Päätin, että nyt on aika kokeilla jotain uutta tuotetta ja tällä kertaa se on Essien Nourish Me Intense Hydration Basecoat. Ostin tämän Citymarketista hintaan 15,90 euroa. Netistä olisi varmasti saanut halvemmalla, mutta kynteni ovat huonossa kunnossa ja tarvitsevat jotain apua nyt, ei parin kolmen viikon päästä. Raportoin myöhemmin kuvien kera siitä miten tämä on auttanut vai onko auttanut ollenkaan.

 

Tällä hetkellä rasvaan käteni joka ilta Body Shopin Hemp Hand Protector voiteella, kynsinauhoille hieron Burt’s Bees Lemon Butter Cuticle Creamia ja kynsien alle laitan vielä Creativen Solar Oilia. Näitä sitten muhittelen puuvillahanskojen alla ja vältän pesemästä käsiäni enää rasvauksen jälkeen. Päivisin käytän erilaisia kevyempiä voiteita tarpeen mukaan. Usein poistan lakat illalla ja muhittelen öljyjä ja voiteita kynsillä yön yli. Kynsilakanpoistoaineena on Maybellinen Vihreä asetoniton poistoaine ja ulkona käytän aina hansikkaita. Kaiken tämän kosteutuksen, hoidon ja varovaisen käsittelyn jälkeen kynteni ovat kuitenkin aivan kammottavassa kunnossa. Erityisesti oikean käden kynsissä liuskottuminen on erittäin paha ongelma.

Nyt täytyy vaan toivoa, että tämä Essien kosteuttava aluslakka toisi edes jotain helpotusta ongelmaan. Alla ennen ensimmäistä käyttökertaa otetut kuvat kuivista ja liuskottuneista kynsistä. Kuvat otettu heti kynsilakkojen poiston jälkeen, ennen mitään kosteutusta. Nyt tarkoituksena on käyttää ainoastaan tätä Essien aluslakkaa ja pitää kynnet tässä pituudessa kunnes kunto on parantunut.
Pitäkää peukkuja, että tämä tehoaa. Haluaisin vihdoin kasvattaa vähän pituutta näihin kynsiin!