Noin puoli vuotta sitten päätin luopua geelikynsistäni ja kasvattaa omat kynnet takaisin. Poistin geelin kokonaan oikean käden kynsistä ja vasemman käden kynsistä kasvatin geelin pikkuhiljaa pois, Tämä oli pitkä projekti ja nyt ollaan vihdoin siinä pisteessä, että omat kynnet ovat terveet ja vahvat eivätkä liuskotu tai katkeile.

Tämän kynsienkasvatusprojektin aikana löysin uusia tuotteita jotka sopivat kynsilleni hyvin ja myös niitä joista oli lähinnä haittaa. Tällä hetkellä kynteni kasvavat todella nopeasti, mutta viilaan niistä pituutta pois viikottain ja pidän ne tämän mittaisina. Tällä hetkellä haluan mieluummin omaan silmääni täydellisen muotoiset kynnet kuin mahdollisimman pitkät. Pieni vauva ja kylmenevä sää tuovat myös oman haasteensa kynsien kunnossapitoon, joten tällä hetkellä tämä pituus riittää.

Itseasiassa olen oikein tyytyväinen kynsiini juuri nyt. Ne tuntuvat ja näyttävät terveiltä sekä kestäviltä. Kynteni ovat oikeasti paremmassa kunnossa kuin koskaan aiemmin. Suurin kiitos tästä kuuluu Bliss Kiss Pure Nail Oil kynsiöljylle ja NailCareHQ.com sivuston kynsienhoito- ja kasvatusohjeille. Olen kirjoittamassa postausta siitä miten hoidan kynsiäni ja mitä tuotteita käytän tällä hetkellä, joten nyt en tämän tarkemmin mene yksityiskohtiin. Halusin vaan näyttää teille miten ”Back to natural nails” -projektini on päättynyt.

Tiedän, että teissä lukijoissakin on varmasti sellaisia jotka painivat kynsien huonon kunnon kanssa tai kasvattavat rakennekynsiä pois. Tämän projektin tuloksen näyttämällä toivon antavani lisäpotkua jonkun muunkin kynsienkasvatusprojektiin ja näyttää, että odotus ja kynsien huolellinen hoito palkitaan terveillä ja kauniilla omilla kynsillä :)

Tästä siis lähdettiin toukokuun lopussa:

 

 

Ihanat, vai mitä? Huh huh! Näiden kanssa meinasi kyllä aina välillä epätoivo iskeä ja vieläkin karmii kynsien kunto kun näitä kuvia näin jälkeenpäin katselee. Kuvan Duri Rejuvacote ei muuten toiminut minun kynsilläni ollenkaan vaan aiheutti liuskottumista ja kuivumista, kuten suurin osa kovettajista kynsilleni tekee.

Tilanne oli kuitenkin vielä pahempi kuin mitä tuo ylempi kuva antaa ymmärtää. Seuraava kuva on otettu noin viikko tuon ensimmäisen jälkeen ja heti lakkojen poiston ja käsien pesun jälkeen.

 

 

 

Kuivat, kovia kokeneet ja heikot kynnet ja jäätävän rumat kynsinauhat. Tässä kohtaa tie terveisiin ja kestäviin omiin kynsiin tuntui toivottoman pitkältä.

Mutta tässä sitä ollaan:

 

Olen oikeasti ylpeä itsestäni ja siitä etten missään vaiheessa luovuttanut ja tarttunut taas geelipurkkiin. Minun kynteni ovat aika ohuet ja helposti liuskottuvat sekä katkeilevat. Bliss Kissin öljy ja Anan vinkit kynsien kasvatukseen ja hoitoon ovat todella auttaneet kynsiäni uskomattoman paljon. Kuten aiemmin mainitsin, työn alla on postaus tämän hetkisestä kynsienhoitoruutineistani ja siinä tulee sitten pureuduttua tarkemmin siihen miten pidän kynteni terveinä ja vahvoina.

 

 

*** En hyödy linkin klikkauksista mitenkään.